Članak je filtriran: ponedjeljak, 25 Mart 2019 - Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku

U Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku u nedjelju, 24. marta 2019. godine, promovisani su 46. i 47. hafiz Elči Ibrahim-pašine medrese, hafiza Kanita Perenda i hafiz Usame Omeragić.

Pored velikog broja prisutnih vjernika svečanosti je prisustvovao izaslanik Reisul-uleme, kurra hafiz doc. dr. Dževad Šošić, muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, mr. Dževdet Šošić, muhaffiz mladih hafiza dr. hfz. Fadil Bektaš, načelnik općine Novi Travnik g. Refik Lendo, predstavnici Progress centra, profesori medrese, imami i vjeroučitelji.

Domaćin je naglasio značaj i ulogu Elči Ibrahim-pašine medrese u podršci koju pruža sekciji hifza, te se zahvalio organizacijama i pojedincima koji daju svoju podršku ovom lijepom projektu.

U biografijama mladih hafiza istaknuto je da su njih dvoje 46. i 47. hafiz Elči Ibrahim-pašine medrese, a 38. i 39. hafiz kojima je mentor i muhaffiz bio hfz. Fadil Bektaš.

Na početku programa dobrodošlicu prisutnima je izrazio glavni imam MIZ Novi Travnik, Haris-ef. Amidžić koji je naglasio kako su ovo 6. i 7. hafiz na medžlisu, te podsjetio prisutne da je samo prije tri godine proučena dova za dva hafiza iz iste dvije porodice za Nijaz Omeragića, babu mladog hafiza Usame i Farisa Perendu, brata mlade hafize, te izrazio nadu i želju da se ovakav pozitivan trend nastavi u Novom Travniku.

Nakon učenja odlomaka iz Kur'ana Časnog koje su proučili hafizi u halki hafiza, hfz. Kanita i hfz. Usame su proučili kratke sure iz Kur'ana a nakon toga je njihov mentor i muhaffiz hfz. Fadil Bektaš proučio hafisku dovu.

Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović u svome obraćanju izrazio je zadovoljstvo zbog ovog mubareka te pozvao prisutne vjernike na veće zalaganje na putu učenja Kur'ana napamet, te čestitao porodicama mladih hafiza, MIZ-u Novi Travnik, Elči Ibrahim-pašinoj medresi i cijeloj Islamskoj zajednici.

U prisustvu velikog broja vjernika i rodbine mladih hafiza kao i njihovih prijatelja izaslanik Reisul-uleme kurra hafiz doc. dr. Dževad Šošić se obratio prisutnima, prenio im selame Reisul-uleme, ukazao na vrijednost Kur'ana i učenja napamet, te svečano uručio diplome mladim hafizima.

Medžlis IZ Novi Travnik, facebook page/ Elči Ibrahim-pašina medresa

Objavljeno u Novosti
ponedjeljak, 25 Mart 2019 11:38

Treće mjesto u hifzu tri džuza

U subotu, 23. marta 2019. godine u Centru Kralj Fahd u Sarajevu održano je Treće takmičenje u hifzu tri džuza na kome je učešće uzeo naš učenik Ahmed Grizić i osvojio treće mjesto.

Takmičenje je organizovala Uprava za vjerske poslove IZ, Fondacija Hifz Časnog Kur'ana i Centar Kralj Fahd.

Da Gospodar nagradi Ahmeda i mentora hfz. Fadila Bektaša na lijepom uspjehu.

Objavljeno u Novosti
ponedjeljak, 25 Mart 2019 11:31

Zlato u taekwondou

U subotu, 23. marta 2019. godine održano je Državno prvenstvo u taekwondou u Posušju.

Na Državnom prvenstvu učešće je uzeo učenik Ia razreda Zejd Omeragić i odbranio titulu državnog prvaka u kategoriji JA-3 u Formama.

Čestitamo Zejdu na zlatnoj medalji i na odbranjenoj tituli državnog prvaka.

Objavljeno u Novosti

Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku

 

Broj: 01-08-096/19

Datum: 25.03.2019.

 JAVNI  POZIV

za prikupljanje ponuda za organizovanje višednevne školske ekskurzije

            Na osnovu člana 12. i 13. Pravilnika o organizovanju i izvođenju školskih izleta i ekskurzija te drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (Službene novine SBK, broj: 13/14. od 14.11.2016. godine), Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku upućuje javni poziv za organizaciju višednevne maturalne ekskurzije za učenike završnih razreda u školskoj 2018/19. godini.

            Pozivaju se turističke agencije i prijevoznici koji posluju u skladu s propisima koji uređuju saobraćaj i pružanje usluga u turizmu, te drugim propisima da dostave svoje ponude, prema uslovima propisanim članom 13. Pravilnika o organizovanju i izvođenju školskih izleta i školskih ekskurzija, te drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole:

            Ponuda 1.  REPUBLIKA TURSKA

            Ponuđač je obavezan na osnovu priloženog obrasca dostaviti ponudu u zatvorenoj koverti s naznakom „Javni poziv – ne otvaraj“, 8 (osam) dana od dana objave na web stranici škole, lično u sekreterijat Škole od 08:00 do 15:00 sati ili preporučeno putem pošte na adresu Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku, ul. Mostarska bb, 72270 Travnik.

 

            Ako na javni poziv u propisanom roku pristigne samo jedna ponuda koja zadovoljava propisane uslove, ista će se razmatrati.

            Ponude koje su nepotpune kao i ponude dostavljene nakon isteka roka za dostavu neće se uzimati u razmatranje.

            Javno otvaranje ponuda biti će obavljeno 05.04.2019. godine u 14:00 sati u prostorijama Škole.

Direktor

  1. Dževdet Šošić
Objavljeno u Oglasna tabla

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Arhiva

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Top