Printaj ovu stranu
Manifestacija “Maturalni dan”

Manifestacija „Maturalni dan“ održana je, 23. juna 2020. godine, u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu. Okupila je ovogodišnje Učenike i Učenice generacije srednjoškolskih institucija Islamske zajednice u BiH, njenih medresa i gimnazija.

Manifestaciji su prisustvovali direktori medresa i gimnazija, razrednici maturanata i maturantica, njihovi razredni odgajatelji, te predstavnici Rijaseta IZ-e u BiH.
Prisutnima se, u ime Reisu-l-uleme, obratio prof. dr. Dževad Hodžić, direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Program se sastojao od učenja Kur'ana, te obraćanja maturanata i maturantica.

Profesor dr. Dževad Hodžić uručio je nagrade najboljima u medresama i gimnazijama Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Učenici Ahmed Ljevaković i Safija Dogan nagrađeni su nagradom Reisu-l-uleme kao učenik i učenica generacije u Elči Ibrahim-pašinoj medresi za školsku 2019/2020. godinu.

Ispred Elči Ibrahim-pašine medrese svečanosti su prisustvovale razrednice i profesorice Admira Karadža i Dženita Ajanović-Muratović.

Galerija slika