×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 736

Članak je filtriran: ponedjeljak, 04 Novembar 2019

Takmičenje iz engleskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, održano je u ponedjeljak 04. novembra 2019. godine, u Medresi Osman ef. Redžović.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovale su ekipe iz sedam medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i to: Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva, Behram-begova medresa iz Tuzle, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Medresa Džemaludin ef. Čaušević iz Cazina, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Medresa Osman ef. Redžović iz Velikog Čajnog i Medresa Gazi Isa-beg iz Novog Pazara.

Riječi dobrodošlice prisutnim takmičarima i njihovim profesorima uputili su Seid Eminović ispred Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta i direktor medrese Osman ef. Redžović, mr. Dženan Handžić.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika sa osvojenih 280 bodova, drugo mjesto pripalo je ekipi Behram-begove medrese iz Tuzle sa osvojena 273 boda i treće mjesto osvojila je ekipa Karađoz-begove medrese iz Mostara sa 265 bodova.

U pojedinačnom plasmanu prvo mjesto je pripalo Amini Kadić učenici Elči Ibrahim-pašine medrese, drugo mjesto su podjelili Jusuf Ševkić, Adela Skomorac iz Elči Ibrahim-pašine medrese i Nasir Nezić iz Behram-begove medrese, a treće mjesto je pripalo Kenanu Mušinbegoviću iz medrese Osman ef. Redžović, Međedović Basili iz Gazi Isa-begove medrese i Nudžejmi Sakić iz Behram-begove medrese.

Povodom osvajanja prvog ekipnog mjesta Uprava medrese na čelu sa direktorom mr. Dževdetom Šošićem je organizovala svečani doček i druženje u Vakufskoj kući na Ciglanama za pobjednike i profesoricu Jasminu Omerašević.

Svečanom dočeku pored direktora mr. Dževdeta Šošića prisustvovali su i pomoćnik direktora za internat, mr. Safet Durguti, predsjednik Aktiva takmičarskih predmeta, dr. Nermin Šušić, i učenice IVc razreda na čelu sa profesoricom Dženitom-Ajanović-Muratović.

Iskrene čestitke upućujemo učenicima, Amini, Jusufu i Adeli na čelu sa profesoricom Jasminom Omerašević na postignutom velikom uspjehu.

 

 

 

 

Objavljeno u Novosti

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Arhiva

« Novembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Top