Članak je filtriran: srijeda, 12 Juni 2019 - Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku

Klokan Matematičar bez granica ( Kangourou sans Frontieres) je međunarodna nezavisna inicijativa čiji zadatak je da organizuje jednom godišnje Kangourou izazov sa osnovnim ciljem da promoviše matematiku među mladim ljudima u cijelom svijetu ali isto tako i među roditeljima, nastavnicima i prijateljima učenika. 

Izazov Klokan matematičar je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. Izazov ima za osnovni cilj da omogući učenicima da se zabave, nešto novo nauče i da pokažu svoje talente.

U izazovu koji je održan 21. marta 2019. godine učenici Elči Ibrahim-pašine medrese uzeli su učešće pod koordinatorstvom profesorice mr. Admire Karadža.

Pet učenika pokazalo je izvrsnost u ovom izazovu, Abdulah Nasup i Ahmed Ljevaković učenici trećeg razreda, Dino Ćatić, Almin Čehić i Adis Hodžić učenici četvrtog razreda.

Čestitamo učenicima i profesorici na izuzetnom uspjehu.

 

 

Objavljeno u Novosti

Tokom mjeseca maja 2019. godine u  okviru projekta “Moje mjesto u EU“ održan je javni natječaj za eseje, video, fotografije i druge umjetničke i književne radove o Bosni i Hercegovini u Evropskoj uniji, praveći se veza između religijskih sloboda i Evropske unije, interkulturalizma itd., a u kojem su svojim radovima mogli učestvovati učenici svih šest medresa u BiH.

U utorak, 11. juna 2019. godine, Komisija za proglašenje radova po javnom pozivu na projektu “Moje mjesto u EU" proglasila je pobjednike javnog natječaja. Na osnovu javnog poziva na koji je pristiglo 154 aplikacije, odabrani su pobjednici iz svih medresa prema broju osvojenih bodova i kategorija.

Više o projektu

Četrnaest prvonagrađenih radova je osvojilo studijsko putovanje u Brisel, osam radova je nagrađeno novčanom nagradom od 200 KM, deset radova je nagrađeno sa 150 KM i petnaest radova je nagrađeno sa 100 KM. U okviru projekta održat će se i međumedresanska centralna debata 16. juna u Behram-begovoj medresi u Tuzli, kada će se znati i imena pobjednika iz debate među kojima će biti oni koji će osvojiti nagradno putovanje u Brisel te novčane nagrade.

Učenici koji su osvojili putovanje u Brisel
Esej: Nedžma Latić - Elči Ibrahim-pašina medresa,
Art: Ahmed Ljevaković - Elči Ibrahim-pašina medresa,
Video: Kanita Indžić - Elči Ibrahim-pašina medresa.

Učenica koja je osvojila novčanu nagradu u iznosu od 200KM
Art: Esma Durmo - Elči Ibrahim-pašina medresa.

Učenik koji je osvojio novčanu nagradu u iznosu od 100KM
Art: Kemal Purak - Elči Ibrahim-pašina medresa.

www.mojemjestoueu.ba

Objavljeno u Novosti

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Arhiva

« Juni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Top