Preko ljubavi prema fudbalu do ostvarenja sna: Muanis Duvnjak učenik četvrtog razreda nastupa za NK Travnik

Muanis Duvnjak, rođeni novotravničanin, pohađa četvrti razred Elči Ibrahim – pašine medrese u Travniku. Rođen je 22. januara 2001. godine. Ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu gaji još od djetinjstva. Svoje prve korake na fudbalskim terenima napravio je u svom rodnom gradu igrajući za NK Novi Travnik. Ističe da je posebno zadovoljstvo i čast igrati za klub i grad u kojem je rođen.

Njegov talenat nije ostao nezapažen, pa je ove godine prešao u NK Travnik i trenutno nastupa za juniorsku selekciju popularnih Vezira. Bitno je napomenuti da se ova kategorija NK Travnika takmiči u najvišem rangu bosanskohercegovačkog fudbala – Premijer ligi BiH.

Međutim, uporedo sa razvojem svoje fudbalske karijere, Muanis se aktivno bavi i futsalom. Iako ovaj sport nije dovoljno popularan i razvijen u našoj sredini, za Muanisa je i više zanimljiv od samog fudbala. Da je njegov talenat i kvalitet neosporan i u ovom sportu, mogli smo se uvjeriti na raznim takmičenjima širom naše domovine gdje je osvojio brojne nagrade. Nažalost, nedostatak uslova i nedovoljna finansijska podrška za futsal stvara barijeru mladim sportistima i zaljubljenicima u ovaj sport.

Da škola i sport mogu zajedno dokaz je Muanis koji i pored aktivnog bavljenja fudbalom redovno izvršava svoje obaveze u školi što potvrđuje odličnim uspjehom i primjernim vladanjem tokom svog školovanja u medresi.

Ljubav prema sportu i školi ispunjavaju život ovog sedamnaestogodišnjaka. Strast i zadovoljstvo koje pričinjava bavljenje fudbalom mu je glavni izvor snage i volje. Teške momente, tremu, strah, emocije prevazilazi strpljenjem i vjerom u sebe i u svoje sposobnosti.

Muanis vjeruje u svoje snove i iskreno se nadamo da će jednog dana postati stvarnost. U životu je sve moguće ako se stvarno vjeruje u to, poštuje i izgrađuje karakter u pravcu pravih životnih vrijednosti na koje nas upućuje porodica koja je stub svega. Njegova upornost, iskrena emocija prema sportu i neosporni talenat će uz Božiju pomoć i podršku roditelja ispuniti snove i želje ovog mladog sportiste što mu od srca i želimo.

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Arhiva

« Juli 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Top