Svečano obilježen Dan Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku

U ponedjeljak, 08. oktobra 2018. godine Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku navršila je 24. godine od reaktiviranja rada i povodom toga svečano je obilježen Dan škole.

Na svečanoj sjednici povodom Dana Elči Ibrahim-pašine medrese prisustvovali su muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović, direktor Medrese mr. Dževdet Šošić, profesori, odgajatelji i osoblje.

U svome obraćanju direktor Šošić uputio je čestitku svim prisutnim povodom Dana Elči Ibrahim-pašine medrese.

"Ako pogledamo godine koje su iza nas, sa ponosom mogu reći da Medresa ide uzlaznom putanjom. Medresa je škola sa najdužom tradicijom edukacije na ovim prostorima i svima nama treba biti čast i ponos što smo dio kolektiva ove škole" kazao je direktor Šošić u svome obraćanju.

Prisutnima se obratio i muftija travnički, dr. Ahmed ef. Adilović i u svome obraćanju istaknuo sljedeće: " Danom škole obilježavamo dan u kojem je grupa ustrajnih ljudi u turbulentnom vremenu bez dileme ponovo otvorila vrata ove predivne ustanove. Svi moramo biti lični primjeri s težnjom ka napretku i što boljim rezultatima u budućnosti."

Uprava Medrese po uzoru na prošlu godinu i ove godine je dodijelila priznanje za uposlenika godine.
Uposlenik godine je Amir Kalajdžija, osoba koja je u proteklom periodu svojim nesebičnim zalaganjem zaslužila dato priznanje. Muftija travnički, dr. Ahmed ef. Adilović je uručio priznanje i zaželio svako dobro i u daljem radu i napredovanju.

Povodom Dana škole dodjeljene su hedije za učenike, učesnike školskih takmičenja. Ovogodišnje takmičenje organizovano je u disciplinama fudbala, košarke i stonog tenisa za učenike, odbojke i stonog tenisa za učenice kao i literarnog stvaralaštva.

Posebno priznanje ove godine dodjeljeno je najboljem učeniku Anesu Jugoviću i najboljoj učenici Hani Hajrić za učenika i učenicu školske 2017/18. godine.

Svečanom dodjeljivanju nagrada prisustvovali su direktor Crvenog polumjeseca UAE u BiH, g. Mahmud Jusuf i prof. Sami Abdullah, osoba zaslužna za izgradnju jednog od vakufskih objekata koji je u vlasništvu Medrese.

Na kraju svečanosti direktor Medrese, mr. Dževdet Šošić iskoristio je priliku i posebnu zahvalnost iskazao za dvije osobe radi njihovog hizmeta i ustrajnosti u ove 24. godine rada a povodom odlaska u zasluženu penziju, kuharicama Ajki Mukić i Sejidi Salkica.

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Arhiva

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Top