Članak je filtriran: ponedjeljak, 14 Oktobar 2019 - Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku

Zavičajni muzej Travnik i Elči Ibrahim-pašina raspisali su konkurs “In memoriam Esma Imširpašić” za najbolji naučni rad u mjesecu junu.

Cilj ovog konkursa bio je da se sačuva i njeguje sjećanje na plemeniti lik Esme Imširpašić, profesorice historije u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku.

U ponedjeljak, 14. oktobra 2019. godine u Zavičajnom muzeju u Travniku objavljeni su rezultati konkursa i na početku predstavljanja najboljeg od pristiglih radova, obratila se direktorica Zavičajnog muzeja u Travniku, Fatima Maslić.

Nakon uvodnog obraćanja i učenja fatihe pred dušu rahmetli Esme, obratio se direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, mr. Dževdet Šošić koji je svojim obraćanjem podsjetio prisutne na značaj i trag kojeg je rahmetli Esma kao član kolektiva ostavila u amanet generacijama koje dolaze.

Komisija u petočlanom sastavu ocijenila je da je najbolji naučni rad napisao Mustafa Uzunalić, koji je tom prilikom predstavio svoj rad svim prisutnim.

 

Objavljeno u Novosti

U nedjelju 13. oktobra 2019. godine, u Elči Ibrahim-pašinoj medresi završeni su 21. Sportski susreti učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Uručivanjem nagrada, priznanja, medalja i pehara, uspješno su završeni ovi susreti.

Nakon završenih svih disciplina, ukupni pobjednik 21. Sportskih susreta učenika je ekipa Behram-begove medrese iz Tuzle, drugo mjesto pripalo je Karađoz-begovoj medresi iz Mostara, a treće mjesto Prvoj bošnjačkoj gimnaziji iz Sarajeva.

Najboljim sportistom proglašen je učenik Behram-begove medrese iz Tuzle, Hajrudin Vejzović, dok je nagradu za fair play odnijela ekipa iz Prve bošnjačke gimnazije.

Čestitke najuspješnijim takmičarkama su uputili i nagrade dodijelili Seid Eminović, šef odjela za osnovno i srednje obrazovanje pri Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH, mr. Dževdet Šošić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese i pomoćnik direktora za internat, mr. Safet Durguti.

Učenici Elči Ibrahim-pašine medrese pod koordinatorstvom profesora tjelesnog odgoja Tarika Huseinbašića ostvarili su sljedeće rezultate:
- atletika, 100m: Selman Haris, treće mjesto,
- atletika, 200m: Buljina Abaz, treće mjesto,
- bacanje kugle: Omerčić Džejlan, drugo mjesto,
- šah: Karalić Evel, prvo mjesto,
- futsal: treće mjesto.

Čestitamo svim učesnicima a posebno nosiocima medalja, pehara i bajraka, i do sljedećih Sportskih susreta želimo im mnogo uspjeha u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

 

Objavljeno u Novosti

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Arhiva

« Oktobar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Top