Članak je filtriran: četvrtak, 05 Septembar 2019 - Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
četvrtak, 05 Septembar 2019 07:11

Salihu Selmanu bronzana medalja u karateu

Na Prvenstvu Federacije BiH u karateu za kadete, juniore i U21 koje je održano u Jajcu u mjesecu avgustu tekuće godine, naš učenik Salih Selman je osvojio 3. mjesto u kategoriji Juniori borbe -61 kg.

Također, u mjesecu avgustu, članovi karate sekcije naše Medrese su učestvovali na Karate kampu kraljevskog grada Jajca koji je organizovao KK Kumite Jajce, a na kome su predavači bili vrsni stručnjaci iz Bosne, Srbije, Slovenije i Njemačke (Livius Bunda, Šeki Golač, Admir Zukan, Goran Džekić i Mario Pavlinović) kao i glavni voditelj kampa Serkan Yagcii, Turski reprezentativac i osvajač svjetskih i evropskih odličja.

Iskrene čestitke upućujemo Salihu na bronzanoj medalji i želimo mu mnogo uspjeha u narednim takmičenjima.

Čestitamo i kompletnoj ekipi karate sekcije Elči Ibrahim-pašine medrese koji su pod koordinatorstvom mr. Asima Hodžića predstavljali medresu na najbolji način.

 

Objavljeno u Novosti

Medresa Osman-ef. Redžović iz Velikog Čajna bila je domaćin šestodnevnog interetničkog ljetnog kampa pod nazivom "Ujedinjeni u različitosti", koji je održan u periodu od 23. do 28. augusta 2019. godine.

Kamp su organizovali Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu. Ovogodišnji kamp je okupio 80 polaznika Access programa iz Medrese Osman-ef. Redžović iz Velikog Čajna, Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika, Behram-begove medrese iz Tuzle, Mješovite srednje škole iz Busovače i Srednje škole Busovača iz Busovače.

"Osim prilike da usavršavaju govorni i pisani engleski jezik, polaznici Access kampa imali su priliku učiti o kulturi, običajima i narodima Sjedinjenih Američkih Država, međusobno se upoznavati i družiti, ostvariti nova prijateljstva i razvijati neophodne akademske i praktične vještine, te upoznati zajedničko kulturno i historijsko naslijeđe Bosne i Hercegovine," istakao je koordinator Access programa u ime Rijaseta IZ-e u BiH Asmir Dorić, profesor engleskog jezika u Behram-begovoj medresi.

Na svečanosti povodom završetka ovog kampa, koja je održana u srijedu 28. augusta 2019. godine, pored domaćina i učesnika, prisustvovali su i Holly Zardus, ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, Mirza Ganić, premijer ZDK i Seid Eminović u ime Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini.

tuzlarije.net               

 

 

 

Objavljeno u Novosti

U ponedjeljak, 02. septembra 2019. godine otpočeo je prvi dan u novoj 2019/20. školskoj godini. Ove školske godine u Elči Ibrahim – pašinoj medresi školuje se 439. učenika raspoređeni u 18. odjeljenja.

Elči Ibrahim – pašina medresa kao i prethodnih godina omogućit će svojim učenicima stjecanje novih znanja, vještina i navika u duhu islama, razvoj psihofizičkih sposobnosti te  stjecanje širokog obrazovanja, podizanje nivoa opće, zdravstvene i ekološke kulture, što je preduvjet za nastavak obrazovanja na visokoškolskim ustanovama  i za samoobrazovanje.

Našim učenicima i učenicama želimo hairli i uspješnu školsku godinu.

 

Objavljeno u Novosti

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Arhiva

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Top