Članak je filtriran: nedjelja, 09 Februar 2020 - Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku

U subotu, 08. februara 2020. godine, u atriju Elči Ibrahim-pašine medrese održana je treća redovna sjednica Skupštine Medžlisa IZ Travnik.

Sjednicu je otvorio predsjednik Medžlisa dr. Nermin Šušić sa kratkim uputama, te je pozvao da se u skladu sa Pravilikom o radu skupštine medžlisa IZ u BiH imenuje radno predsjedništvo. Članovi su jednoglasno usvojili prijedlog jednog od članova Skupštine da sjednicom predsjedava predsjedništvo u sastavu: mr. Rašid Kasumović– predsjednik i mr. Ahmed Omerdić, i bila je podijeljena na svečani i radni dio.

Svečanom dijelu sjednice su prisustvovali: muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, premijer SBK Tahir Lendo, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić, direktor Službe za zapošljavanje SBK Željko Lončar, direktor Centra za kulturu Općine Travnik Tarik Ganić, direktor OŠ “Travnik” Dženan Aganović, predsjednik Udruženja “Progress centar” Abdulkadir Indžić, predsjednica UG Preporod Travnik gđa. Amra Čampara Lolić, predsjednik OO Ilmijje Travnik Ajdin-ef. Terzić, ratni komandanti Zijad Čaber, Munir Karić, Mustafa Fazlić i Fahir Čamdžić, te članovi Izvršnog odbora Medžlisa: mr. Safet Durguti, Emir Ganić, Elvedin Zelkanović, Kozar Samir, Emina Palić, hfz. Ibrahim-ef. Bektaš, Fahrija Šiljak, Esad-ef. Fuško, Nihada Torlić i Hasan-ef. Gazić.

U svečanom dijelu sjednice prisutnim se obratio glavni imam, mr. Salih-ef. Indžić koji je sažeto govorio o radu Medžlisa u 2019. godini, te uspjesima na svim poljima djelovanja Medžlisa, kao što su vjersko-prosvjetni rad, obnova i uređenje vjerskih objekata po novim standardima, aktivnosti u oblasti kulture, humanitarni rad, te brojne druge. Pored glavnog imama svoje obraćanje su imali muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović i načelnik Općine Admir Hadžiemrić koji su pohvalili rad rukovodstva Medžlisa i Izvršnog odbora.

Nakon obraćanja zvanica predsjedavajući Skupštine Medžlisa, mr. Rašid Kasumović je upoznao prisutne o odluci Izvršnog odbora Medžlisa da se priznanje „Počasni član Medžlisa“ na ovoj sjednici uruči g. Amelu Hadžiabdiću, za posebna zalaganja i podršku u radu Medžlisa IZ Travnik, nakon čega je upriličena dodjela priznanja i hedije. Pored priznanja g. Hadžiabdiću uručene su i tri zahvalnice, ministru dr. Edinu Ramiću i g. Ramizu Ahmetoviću za doprinos u obnovi vjerskih objekata na području Medžlisa, te g. Salihu Softiću za doprinos u radu Medžlisa i dugogodišnji angažman na poslovima mutevelije džemata Mosor.

U radnom dijelu sjednice razmatran je sljedeći dnevni red:

Usvajanje Zapisnika sa II redovne sjednice Skupštine,
Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu za 2019.
Razmatranje i usvajanje Plana rada za 2020.
Razno
Nakon podnesenih izvještaja od strane rukovodilaca službi Medžlisa za 2019. godinu i plana rada u 2020. godini u pisanoj formi i skraćenog dijela na samoj sjednici, prisutni su iste usvojili, te iskazali riječi hvale za rad Medžlisa IZ Travnik u 2019. godini.

Podneseni izvještaj je pokazatelj transparentnosti i učinkovitosti rada rukovodstva Medžlisa koji zaslužuje svaku podršku u daljem radu. Pohvaljeni su statistički pokazatelji napretka u radu u svakom segmentu djelovanja Medžlisa.

www.miztravnik.com.ba

Objavljeno u Novosti

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Arhiva

« Februar 2020 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
Top