Članak je filtriran: nedjelja, 06 Septembar 2020

U popodnevnim časovima, 27. avgusta 2020. godine Muftijstvo banjalučko i medresu "Reis Ibrahim-ef. Maglajlić" posjetili su direktor i upravnik, te pomoćnik za nastavu bratske medrese iz Travnika.


Direktor "Elči Ibrahim-pašine" medrese, Dževdet Šošić, upravnik Safet Durguti i pomoćnik za nastavu Kemal Avdagić u pratnji muftije Nusret-ef. Abdibegovića i direktora medrese "Reis Ibrahim-ef. Maglajlić" Muris-ef. Spahića obišli su prostorije medrese i iskazali time podršku Uprave i kolektiva bratske Elči Ibrahim-pašine medrese za početak školske godine u ovoj banjalučkoj ljepotici.

Objavljeno u Novosti

Pod pokroviteljstvom Muftijstva zeničkog, Medžlis IZ-e Tešanj i Udruženje Bošnjaka "Vrijeme Zeman", organizovano je četvrto nagradno takmičenje u učenju Kur'ana napemet "Hifz - Tešanj 2020".


Na ovom takmičenju koje se organizuje u četiri kategorije učestvovali su takmičari iz cijele Bosne i Hercegovine. Takmičenje se organizuje u dvije etape: u prvoj etapi se bira pet najboljih iz svake kategorije. Druga etapa je finalno takmičenje gdje svi finalisti osvajaju vrijedne nagrade.


Ove godine u prve dvije najteže kategorije takmičila su se tri naša učenika: Grizić Ahmed, učenik četvrtog razreda naše Medrese, takmičio se u prvoj kategoriji, pet džuzeva napamet, i osvojio prvo mjesto – odlazak na hadž. U drugoj kategoriji, učenju sure El-Maide napamet, Usame Julardžija, učenik četvrtog razreda naše Medrese, osvojio je drugo mjesto dok je Gičević Muhamed, učenik prvog razreda naše Medrese, uspio ući u finale u istoj kategoriji i osvojio je peto mjesto .


Čestitamo našim učenicima na ovom velikom uspjehu uz dovu Uzvišenom Allahu da ih obilato nagradi iz Svoga okrilja i pomogne da što prije postanu hafizi cijelog Kur'ana!

Objavljeno u Novosti

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Arhiva

« Septembar 2020 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Top