Članak je filtriran: ponedjeljak, 01 Juli 2019 - Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku

U ponedjeljak, 01. jula 2019. godine, u prostorijama Muftijstva travničkog dodijeljene su diplome i novčane nagrade za tri najbolja literarna rada na temu “Snagom vjere protiv poroka kocke”.

U okviru manifestacije ”509. Dani Ajvatovice” raspisan je konkurs za literarne radove na temu “Snagom vjere protiv poroka kocke”. Pravo učešća imali su svi učenici srednjih škola s područja SBK-a.

Najbolji rad na ovu temu napisala je Burak Adna, IV razred MSŠ „Travnik“ u Travniku, drugo mjesto osvojila Haskić Unejsa III razred Elči Ibrahim-pašine medrese, u Travniku dok je treće mjesto zauzela je Sušić Adna, II razred MSŠ „Gornji Vakuf“ u Gornjem Vakuf.

Sedam prijavljenih ocjenjivala je komisija u sastavu: predsjednik komisije dr. Nermin Šušić i članovi prof. Aida Lončar i prof. mr. Emina Bojić. Predsjednik komisije dr. Nermin Šušić istakao je da su svi radovi bili kvalitetni, ali da su se ova tri izdvojila od ostalih, a posebno prvoplasirani.

Novčane nagrade, diplome i knjige uručili su muftija dr. Ahmed-ef. Adilović, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, mr. Dževdet Šošić i dr. Nermin Šušić, profesor bosanskog jezika i književnosti u Travničkoj medresi i predsjednik Medžlisa IZ Travnik.

Na kraju razgovora autori najboljih radova su imali priliku da govore o tome kako su odlučili da se prijave na konkurs i da pišu na zadatu temu kao i svojim ranijim uspjesima na sličnim takmičenjima.

Koristimo priliku da se zahvalimo svim učenicima koji su se odvažili da pišu na zadatu temu i da svoj rad pošalju na konkurs. Želimo im više uspjeha naredne godine.

www.muftiluk-tr.ba

Objavljeno u Novosti

U subotu, 30. juna 2019. godine izvođačko-planinarska sekcija Elči Ibrahim-pašine medrese učestvovala je u defileu u Donjem Vakufu.

U Donjem Vakufu svečano su dočekani konjanici koji su iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine tradicionalno pristigli dan prije centralnog obilježavanja Ajvatovice a zatim su prodefilovali kroz Donji Vakuf.

U pratnji učenika bili su profesorica Selma Haskić i profesor Tarik Huseinbašić.

Objavljeno u Novosti
ponedjeljak, 01 Juli 2019 09:23

Džuma namaz u Memorijalnom centru Potočari

U petak, 28. juna 2019. godine direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, mr. Dževdet Šošić održao je hutbu i predvodio džumu namaz u Memorijalnom centru Potočari.

Muftijstvo tuzlansko i MIZ Srebrenica od maja do septembra mjeseca organizuju klanjanje džume namaza u Memorijalnom centru Potočari.

U pratnji direktora Šošića bio je prisutan pomoćnik direktora za internat, mr. Safet Durguti i nekolicina učenika Elči Ibrahim-pašine medrese.

Učenici Elči Ibrahim-pašine medrese u povratku su iskoristili priliku i obišli bošnjačku heroinu nanu Fatu Orlović u Konjević polju.

Više fotografija možete pogledati na ofiicijelnoj facebook stranici Elči Ibrahim-pašine medrese.

 

Objavljeno u Novosti

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Arhiva

« Juli 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Top