+38730522623

info@medresa.edu.ba

Novosti

Novosti (893)

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Travnik sa mjesnim zajednicama Turbe i Mehurići, a pod pokroviteljstvom Općine Travnik, na području općine organizovat će se tri predramazanska koncerta na kojima će nastupiti Armin Muzaferija, Aziz Alili, Ibrahim Bilčević i Šejma Mehić.
U četvrtak, 22. februara 2024. godine, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese dr. Kemal Avdagić primio je uglednog profesora Mathiasa Rohea, a u njegovoj pratnji je bio mr. Muhamed Jugo iz Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ u BiH.
U utorak, 21. februara, Elči Ibrahim-pašinu medresu je posjetila delegacija sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, u sastavu: dekan prof. dr. Mustafa Hasani i doc. dr. Senad Ćeman.
U okviru obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika, JU Gradska biblioteka Travnik organizovala je u utorak, 20. februara 2024. godine sa početkom od 10:30 sati u čitaonici Gradske biblioteke Travnik, promociju knjige „Bosanski jezik i komunikacija u nastavnoj praksi“ prof. dr.…
U utorak, 20. 2. 2024 godine, Elči Ibrahim-pašinu medresu je posjetio dr. hafiz Mustafa Güvenç, direktor Fondacije Diyanet i ataše za vjerske poslove pri Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini.
U utorak, 20. 2. 2024. godine, u posjeti Elči Ibrahim-pašinoj medresi bili su predstavnici Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" sa područja Srednjobosanskog kantona i općine Travnik,
U utorak, 20. februara 2024. godine, u posjeti Elči Ibrahim-pašinoj medresi bio je direktor Fondacije "Hifz Časnog Kur'ana", dr. Džemal Mosleh.
U petak, 16. februara 2024. godine, komandant Centra za profesionalni razvoj Šaban Kadrić i vojni imam Komandne obuke i doktrine Ammar Cikotić bili u posjeti direktoru Elči Ibrahim-pašine medrese dr. Kemalu Avdagiću.
U četvrtak, 15. februara 2024. godine, u Elči Ibrahim-pašinoj medresi upriličeno je potpisivanje stipedija za učenike koji su osvojili prva mjesta pojedinačno na međumedresanskim takmičenjima iz jezičkih predmeta u organizaciji Rijaseta IZ-e u BiH.
U četvrtak, 15. februara 2024. godine, u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese održan je sastanak kolegija direktora medresa Islamske zajednice u BiH, na čelu sa dr. Dževadom Hodžićem, direktorom Uprave za nauku i obrazovanje Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini.
U srijedu, 14. februara 2024. godine, delegacija Elči Ibrahim-pašine medrese i Muftijstva travničkog na čelu sa muftijom travničkim dr. Ahmed-ef. Adilovićem i direktorom Medrese dr. Kemalom Avdagićem posjetila je Muftijstvo zeničko, Medžlis Islamske zajednice Zenica i Islamski pedagoški fakultet u…
U subotu, 10. februara 2024. godine, centralnom manifestacijom Muftijstva travničkog održanom u Medžlisu IZ Busovača, obilježen je Svjetski dan hidžaba.
U petak, 9. februara 2024. godine, delegacija Elči Ibrahim pašine medrese na čelu sa direktorom dr. Kemalom Avdagićem bila je u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Gornji Vakuf.
U okviru posjete Medžlisu IZ Bugojno, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese dr. Kemal Avdagić sa pomoćnicima mr. Dževdetom Šošićem i mr. Safetom Durgutijem posjetio je Opću bolnicu u Bugojnu.

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Top