Image

+38730522623

info@medresa.edu.ba

Novosti

Novosti (849)

U četvrtak, 30. novembra, upriličen je prijem kod Direktora Medrese i uručenje nagrada pobjednicima školskih takmičenja povodom Dana državnosti.
U četvrtak, 30. novembra, direktor Medrese, mr. Dževdet Šošić upriličio je prijem za takmičarski tim iz Engleskog jezika, koji je osvojio prvo mjesto u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, na međumedresanskom takmičenju koje je održano u Cazinu u ponedjeljak, 27. novembra.
U ponedjeljak, 27. novembra 2023. godine, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku IZ u BiH, održano je 16. takmičenje iz Engleskog jezika u Medresi Reis "Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu, na kojem su učestvovali učenici četvrtih razreda medresa IZ u…
Dana 27.11.2023. godine, Vijeće učenika Elči Ibrahim-pašine medrese je posjetilo Ahmiće, mjesto stradanja 116 civila u protekloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu.
U velikoj sali Centra za kulturu općine Travnik u četvrtak, 24.11., je uz bogat kulturni program održana Svečana akademija povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, na kojoj je nastupio i hor Elči Ibrahim-pašine medrese.
Intoniranjem državne himne i učenjem odlomaka iz Kur'ana, danas je u Elči Ibrahim-pašinoj medresi upriličen svečani program povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
U četvrtak, 23.11.2023. godine, u okviru aktivnosti povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, predavanje za učenike je održao dr. Hamid Indžić, profesor Fikha u Elči Ibrahim-pašinoj medresi.
Na turniru u streljaštvu vazdušnom puškom povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, koji je održan 23.11.2023. godine u organizaciji Sportskog streljačkog kluba Target - Travnik, učenici Elči Ibrahim-pašine medrese su osvojili prvo mjesto u ekipnom plasmanu, dok su u pojedinačnoj…
U četvrtak, 23. novembra 2023. godine, upriličen je prijem kod Direktora Medrese za takmičarski tim Škole, koji je osvojio prvo mjesto ekipno na IT Reboot takmičenju u organizaciji Općine Travnik, sa videoprezentacijom koja je na TikToku imala najviše glasova i…
U srijedu, 22. novembra 2023. godine, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, mr. Dževdet Šošić je primio takmičare iz Arapskog jezika, koje je održano u ponedjeljak, 20. novembra, u prostorijama Medrese, a na kojem su takmičari Elči Ibrahim-pašine medrese osvojili prvo, drugo…
U utorak, 22. novembra, u Medresi je održano predavanje za učenike i učenice u okviru aktivnosti povodom Dana državnosti naše domovine.
U sklopu aktivnosti u organizaciji Uprave za nauku i obrazovanje Rijaseta IZ u BiH, u ponedjeljak, 20. novembra 2023. Godine, u Elči Ibrahim-pašinoj medresi je održano takmičenje iz Arapskog jezika za učenike četvrtih razreda medresa IZ u Bosni i Hercegovini.
Direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, mr. Dževdet Šošić, je u srijedu, 15. novembra 2023. godine, organizirao prijem za takmičare, koji su predstavljali Medresu na takmičenju iz Bosanskog jezika i književnosti, koje je održano 13. novembra u Behram-begovoj medresi u Tuzli. Prijemu…
U subotu, 11.11.2023. godine, učenici četvrtih razreda su bili u posjeti Splitu.

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Top