Novosti

Novosti (947)

U utorak, 25. 6. 2024. godine, u Elči Ibrahim-pašinoj medresi, u okviru manifestacije “514. Dani Ajvatovice”, predstavljena je knjiga “Tefsir – Komentar Kur'ana Časnog”, autora hafiza dr. Safveta Halilovića.
Na osnovu Člana 7., Stav (2) i Stav (3), Pravilnika sa kriterijima za prijem učenika u prvi razred medrese, na osnovu prijedloga Komisije za upis učenika u prvi razred, Direktor Medrese utvrđuje REVIDIRANU PRELIMINARNU LISTUprimljenih kandidata za upis u prvi…
U petak, 21. juna 2024. godine, Elči Ibrahim-pašinu medresu je posjetila delegacija iz arapskih zemalja, u sastavu: dr. AbdulAziz al Nuaimi - izvršni direktor humanitarne organizacije Al-Ihsan iz Ujedinjenih arapskih emirata, dr. Raed el Tabini - direktor SIT instituta iz…
U petak, 21. 06. 2024. g. u prostorijama Elči Ibrahim pašine medrese, a u okviru manifestacije “514. Dani Ajvatovica” i manifestacije “Dani džemata i džamija”, održan je okrugli stol pod nazivom “Sulejmanija džamija u Travniku i njen značaj za grad…
Akcija „Kurbani 2024“, kroz koju nadležne institucije Islamske zajednice provode organizirani otkup i osiguravaju kurbane za humanitarne potrebe i potrebe obrazovnih institucija u našoj zemlji, uspješno se realizira na području Muftijstva travničkog.
U Elči lbrahim-pašinoj medresi je danas,16.juna 2024. godine organizirano klanjanjebajram-namaza. Bajram-namaz je predvodio direktor Medrese dr. Kemal Avdagić, koji je uputio ibajramsku poruku vjernicima. Kurban-bajram se obilježava četiri dana i to od16. do 19. juna 2024. godine, odnosno od10. do…
Ovogodišnja vjersko-kulturna manifestacija "514. dani Ajvatovice" svečano je otvorena sinoć na platou Musalle u Pruscu.
Uprava za nauku i obrazovanje Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini organizovala je u srijedu, 12. juna 2024. godine u Sarajevu, tradicionalni svečani program promocije maturanata srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice i dodjelu "Nagrade reisul-uleme" učenicima generacije.
U utorak, 11. 6. 2024. godine, organiziran je nagradni izlet u Edukativno-sportski centar Goleš za takmičare Centra za izvrsnost Medrese.
U ponedjeljak, 10. 6. 2024. godine, Karate klub Travnik GS-TMT u sekciji karatea u Elči Ibrahim pašinoj Medresi je upriličio polaganje za učenička zvanja u karateu. Polaganju su pristupili i uspješno položili sljedeći kandidati: Žuti pojas: Dizdarević MerjemSoftić MuhamedTerzić Sajra…
Projekat korelacije dvije škole pod nazivom "Moj tajni prijatelj matematičar", Elči Ibrahim pašine Medrese iz Travnika i Mješovite srednje škole Bugojno, danas je završio jednim interesantnim druženjem.
Dan bijelih traka obilježava se u znak sjećanja na 31. maj 1992. godine, kada je krizni štab Prijedora, na čelu sa Srpskom demokratskom strankom (SDS), izdao naredbu kojom je nesrpskom stanovništvu naređeno isticanje bijelog platna na domovima.
Direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, dr. Kemal Avdagić, je u petak, 31. maja 2024. godine, organizirao prijem za takmičare koji su predstavljali Medresu na takmičenju iz Historije za učenike drugog razreda srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice.
U četvrtak, 30. 5. 2024. godine, delegacija Muftijstva tuzlanskog predvođena muftijom dr. Vahid-ef. Fazlovićem boravila je u službenoj posjeti Muftijstvu travničkom i Elči Ibrahim-pašinoj medresi.

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Top