Novosti

Novosti (926)

U petak, 24. maja 2024. godine, delegacija Elči Ibrahim-pašine medrese na čelu sa direktorom dr. Kemalom Avdagićem bila je u radnoj posjeti Upravi za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, gdje ih je dočekao direktor Uprave Muhamed…
Institut Yunus Emre Sarajevo je organizovao takmičenje u izvođenju pjesme ili ilahije za učenike koji izučavaju turski jezik u osnovnim i srednjim školama na federalnom nivou.
U četvrtak, 16. maja, direktor Medrese dr. Kemal Avdagić upriličio je prijem za članove Sportske sekcije, koji su predstavljali Elči Ibrahim-pašinu medresu na sportskim susretima medresa IZ u Bosni i Hercegovini, održanim u Medresi "Reis Džemaludin Čaušević" u Cazinu.
Svjetski dan porodice predstavlja dan kada se posebna pažnja posvećuje značaju ove jedinice društva kao jedne od najvažnijih tvorevina civilizacije.
U srijedu, 15. maja 2024. godine, direktor Medrese dr. Kemal Avdagić upriličio je prijem za članove Dramske sekcije Škole koji su učestvovali na petom Festivalu dramskih minijatura,
U srijedu, 15. 5. 2024. godine, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese dr. Kemal Avdagić upriličio je prijem za načelnika policijske uprave Travnik, Ibrahima Klisuru. S njim u pratnji je bio i njegov zamjenik Nihad Jašarević, šef OKP policijske uprave Travnik.
U subotu, 11. maja 2024. godine, u prepunom atriju Elči Ibrahim-pašine medrese održana je Svečana akademija, kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica, kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji ove odgojno-obrazovne institucije, koja je ispratila 257. generaciju učenika i učenica.
U ponedjeljak, 6. 5. 2024. godine, u okviru profesionalne orijentacije maturanata, učenici završnih razreda imali su priliku slušati o mogućnostima i uslovima za prijavu u profesionalnu vojnu službu.
U subotu, 27. aprila 2024. godine, Mješovita srednja škola Travnik bila je domaćin Kantonalnog takmičenja iz engleskog jezika za učenike srednjih škola.
U ponedjeljak, 29. aprila, učenike završnih razreda posjetili su predstavnici Studentskog centra IZ zajednice u BiH sa ciljem predstavljanja mogućnosti boravka u centru u toku studiranja u Sarajevu.
U subotu, 27. aprila 2024. godine, u Elči Ibrahim-pašinoj medresi je održan Dan otvorenih vrata, koji je pečat promotivnih aktivnosti Medrese za upis učenika u narednu školsku godinu.
Danas, 27. 4. 2024. godine, posljednje stranice Časnog Kur'ana pred Komisijom za hifz proučio je Enis Mehić, maturant Elči Ibrahim-pašine medrese, te tako stekao časnu titulu Hafiza Kur'ana.
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine, u organizaciji Muftijstva bihaćkog i Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ u Gradskoj džamiji u Cazinu održana je večer Kur'ana.
U četvrtak, 25. 4. 2024. godine, maturanti Elči Ibrahim-pašine medrese u pratnji prof. Elmedina Dervića bili su u posjeti Univerzitetu u Zenici, gdje je u kampusu Univerziteta održan Dan otvorenih vrata kojem je prisustvovalo više stotina maturanata iz Zeničko-dobojskog i…

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Top