Enis Mehić novi hafiz Kur'ana Časnog

Danas, 27. 4. 2024. godine, posljednje stranice Časnog Kur'ana pred Komisijom za hifz proučio je Enis Mehić, maturant Elči Ibrahim-pašine medrese, te tako stekao časnu titulu Hafiza Kur'ana.

Enis Mehić, sin Edina i Elvedine, rođen je 22. marta 2005. godine u Travniku. Učenik je četvrtog razreda Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku. Počeo je učiti hifz u prvom, a uspješno je završio učenje u četvrtom razredu Medrese.
Tokom svog školovanja, Enis je aktivno sudjelovao na različitim takmičenjima znanja, postigavši izvanredne rezultate. Osvojio je prvo mjesto na takmičenju iz Historije, kao i prvo mjesto na takmičenju iz Arapskoga jezika, koje je organizirao Rijaset Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini.
Osim akademskih dostignuća, Enis je također bio aktivan u sportskim takmičenjima, posebno u karateu, gdje je ostvario impresivne rezultate, kako na državnim tako i na međunarodnim takmičenjima.

Enis Mehić je 66. hafiz Kur'ana Elči Ibrahim-pašine medrese, a muhaffiz mu je bio profesor Kiraeta, dr. hfz. Fadil Bektaš.

Čitano 145 puta

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Top