Članak je filtriran: četvrtak, 10 Juni 2021

10.06.2021. direktor medrese Džemaludin ef. Čaušević prof. Enes Ljubijankić zajedno sa svojim pomoćnicima Izetom Veladžić, Vildanom Šarić, Zeidom Dizdarević i Harunom Pajićem posjetio je Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku.  S njima je također bila i grupa učenika iz medrese Džemaludin ef. Čaušević koji su bili na nagradnom putovanju. Razgovarano je o unapredjenju sardnje i razmjeni iskustava između ove dvije medrese.

 

Direktor EIPM mr. Dzevdet Šošić upoznao je goste sa radom Travničke medrese i tom prilikom zajedno su obišli renovirani školski prostor Elči Ibrahim pašine medrese.

Objavljeno u Novosti

U utorak, 8. juna 2021. godine u posjeti Elči Ibrahim-pašinoj medresi bila je delegacija MIZ Bugojno na čelu sa glavnim imamom Kemal-ef. Tokmićem kao i predsjednikom MIZ Bugojno Muhamedom Basara.

Kao domaćin dočekao ih je direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić kao i muftija travnički dr. Ahmed Adilović. Posjetu je inicirala želja za snažnijim djelovanjem kroz aktivnosti Medrese kao i saradnja koja je u prethodnom periodu bila na zavidnom nivou.

Nakon posjete upriličen je obilazak prostorija Medrese kao i svečani ručak.

Objavljeno u Novosti

U srijedu 9. juna u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese održana je 33. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja kojom je predsjedavao muftija dr. Ahmed-ef. Adilović. Sjednici su prisustvovali glavni imami, direktor EIP medrese, rukovodilac Službe za vjerske poslove i sekretar Muftijstva.

Na sjednici su između ostalih tretirane sljedeće tačke: analiza ramazanskih aktivnosti, akcije zekata i sadekatul-fitra, analiza mektebskog takmičenja, organizovanje svečanosti hatmi za polaznike mektebske nastave, programski sadržaji manifestacije „511. Dani Ajvatovice“, dekretiranje i doškolovavanje imama, pripreme za manifestacija “Žena, porodica i zajednica”, upis nove generacije učenika u Elči Ibrahim-pašinu medresu i akcija kurbana za potrebe Elči Ibrahim-pašine medrese.

Objavljeno u Novosti

U Travniku, 05. Juna 2021. godine, u skladu sa mjerama i instrukcijama kriznog štaba, održana je Svečana dodjela diploma maturanticama i maturantima 254. generacije Elči Ibrahim-pašine medrese. Dodjeli su prisustvovali samo učenice i učenici, njihovi razrednici i razredni odgajatelji, a roditelji su dodjelu diploma mogli pratiti putem linka na zvaničnoj FB stranici Medrese.

Razrednici 254. generacije: Tarik Huseinbašić, Armin Jašarević, Selma Haskić, Lejla-Bešo Haskić i Amila Čakić izvršili su posljednju prozivku svojih učenica i učenika.

Posebne pohvale i nagradu za učenika generacije dobili su Merjem Bektaš i Ahmed Grizić.

Nadahnutim porukama i savjetima za nastavak školovanja, pronošenje i slijeđenje svih vrijednosti koje je Medresa utkala u 254. generaciju svojim obraćanjima oprostili su se direktor mr. Dževdet Šošić i Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović.

Na kraju svečane dodijele diploma dovu je proučio glavni imam Medžlisa IZ Travnik, dr. Salih- ef Indžić.

Svečana atmosfera iz zgrade Medrese prenijela se na ulice Travnika kada je 254. generacija defileom počastila svoje roditelje, rodbinu i prijatelje.

Objavljeno u Novosti

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Arhiva

« Juni 2021 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Top