+38730522623

info@medresa.edu.ba

Program povodom Svjetskog Dana Hidžaba

U četvrtak, 01.02.2024. godine, u prostorijama ženskog internata je održan program povodom obilježavanja Svjetskog Dana hidžaba, koji su pripremile učenice 3-D odjeljenja, uz mentorstvo prof. Merjeme Fuško-Grabus.

Program je počeo uz najljepši govor, učenjem Kur'ana, te čitanjem prijevoda, zatim su uslijedili salavati i učenje ilahija uz koje su prisutni uživali. Učenice su na zanimljiv način prikazale borbu između dobra i zla, te iako se hidžab kroz historiju mijenjao, njegov smisao i značaj je ostao isti.
Učenicama su na kraju programa podijeljene mahrame koje je i ove godine obezbijedila Uprava skole.
Na kraju programa, obratila se i profesorica Lejla Bešo-Haskić. Profesorica je čestitala prisutnima Dan hidžaba, te podsjetila na važnost prisustva žena sa hidžabom u svim segmentima društva, ali i na stvarnost ambijenta u kojem zivimo.
Podsjetila nas je da je mahrama naš sistem života, ali i način na koji se približavamo Allahu. Ono što je prije svega bitno jeste
da radimo na sebi, budemo jedne drugima snaga i podrška.
Maturantice Medina Oruč i Ilhana Krehmić su podijelile motivirajuće poruke i slatkiše učenicama i profesoricama povodom Dana hidžaba.
Također, urađeni su panoi na istu temu, a najbolje radove su uradile sljedeće učenice:
Irma Pivić, Emina Fuško i Hadidža Mujić.
Zahvaljujemo Upravi škole koja je podržala sve navedene aktivnosti, a posebno na podjeli mahrama učenicama.
Čestitamo Dan hidžaba profesoricama, učenicama, svim uposlenicama medrese, kao i svim muslimankama, uz dovu Uzvišenom da nas učvrsti na pravom putu.

 

Čitano 102 puta

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Top