+38730522623

info@medresa.edu.ba

Ramazanske posjete Muftijstva travničkog i Elči Ibrahim-pašine medrese Medžlisima Islamske zajednice Busovača, Gornji Vakuf, Vitez i Novi Travnik

U okviru ramazanskih aktivnosti koje u saradnji realizuju Muftijstvo travničko i Elči Ibrahim-pašina medresa, delegacija Muftijstva travničkog I Elči Ibrahim-pašine medrese predvođena muftijom travničkim dr. Ahmed-ef. Adilovićem bila je u posjeti Medžlisima IZ Busovača, Gornji Vakuf, Vitez i Novi Travnik.

U posjeti Medžlisu IZ Busovača Muftija travnički, njegovi saradnici i profesori Elči Ibrahim-pašine medrese posjetili su pet džemata gdje su poslije teravih-namaza održali prigodna predavanja.
Muftija dr. Adilović posjetio je džemat Lugovi, a njegovi saradnici mr. Muhamed-ef. Pezić i mr. Rešad-ef. Lendo džemate Busovača i Putiš-Nova Džamija. Profesori Elči Ibrahim-pašine medrese dr. Muharem Dautović i mr. Asim Hodžić posjetili su džemate Kaćuni i Bukovci.

Tokom posjete Medžlisu IZ Gornji Vakuf Muftija dr. Adilović u pratnji glavnog imama Hidajet-ef. Polovine i predsjednika Izvršnog odbora posjetio je džemat Gornja Mahala, a njegovi saradnici mr. Muhamed-ef. Pezić i mr. Rešad-ef. Lendo džemate Mehmed-beg Stočanin i Dražev Dolac. Profesori Elči Ibrahim-pašine mr. Safet Durguti i Elmedin Dervić posjetili su džemate Grnica i Hrasnica.

U petak, 22. marta, delegacija je bila u posjeti Medžlisu IZ Vitez. Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović održao je hutbu i predvodio džuma-namaz u džematu Kruščica. Rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Muhamed-ef. Pezić bio je hatib u džematu Počulica, a sekretar muftijstva mr. Rešad-ef. Lendo u džematu Stari Vitez.

Direktor Medrese dr. Kemal Avdagić i pomoćnik direktora mr. Dževdet Šošić hutbu su kazivali i džuma-namaz predvodili u džematima Ahmići i Grbavica.
U subotu, 23. marta, upriličena je posjeta Medžlisu IZ Novi Travnik. Tom prilikom muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović održao je predavanje poslije podne-namaza u Islamskom kulturnom centru Novi Travnik, a sekretar muftijstva mr. Rešad-ef. Lendo u džematu Sinokos. Profesori Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Ahmed Omerdić održao je predavanje u džematu Trenica, a Elmedin Dervić u džematu Kasapovići.

 

Čitano 89 puta

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Top