U Elči Ibrahim-pašinoj medresi održana Svečana akademija i defile 257. generacije maturanata

U subotu, 11. maja 2024. godine, u prepunom atriju Elči Ibrahim-pašine medrese održana je Svečana akademija, kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica, kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji ove odgojno-obrazovne institucije, koja je ispratila 257. generaciju učenika i učenica.

Akademijom je ispraćeno 106 učenika i učenica, koji su se tokom četverogodišnjeg školovanja u Medresi osposobili za dalji nastavak školovanja, obogaćeni moralnim i radnim navikama, kao i stručnim te općim znanjem.
Direktor Medrese, dr. Kemal Avdagić, naglasio je kako je ovo jedna od najuspješnijih generacija Elči Ibrahim-pašine medrese.
Čestitke učenicima i učenicama ove generacije, njihovim roditeljima, te profesorima i odgajateljima, uputili su i izaslanik reisul-uleme muftija banjalučki Ismail-ef. Smajlović, zatim direktor Uprave za nauku i obrazovanje Rijaseta IZ u BiH prof. dr. Dževad Hodžić, premijer Srednjobosanskog kantona g. Tahir Lendo te muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, koji je na kraju programa proučio i dovu.
Na Svečanoj akademiji proglašeni su učenik i učenica 257. generacije, hfz. Enis Mehić i Ajla Đulić.
Tradicionalno, na Akademiji su uručene posebne zahvalnice i prigodni pokloni roditeljima koji su svoje troje djece dali na povjerenje Medresi, na odgoj i obrazovanje.
Nakon akademije, upriličen je i defile maturanata i maturantica kroz Travnik.

Čitano 328 puta

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Top