U Elči Ibrahim-pašinoj medresi predstavljena knjiga "Tefsir - Komentar Kur'ana Časnog", autora hafiza dr. Safveta Halilovića

U utorak, 25. 6. 2024. godine, u Elči Ibrahim-pašinoj medresi, u okviru manifestacije “514. Dani Ajvatovice”, predstavljena je knjiga “Tefsir – Komentar Kur'ana Časnog”, autora hafiza dr. Safveta Halilovića.

Riječ je o prvom cjelovitom tefsiru Kur'ana koji je napisao autor iz Bosne i Hercegovine, što ovo djelo čini vrijednim posebne pažnje.
Promocija je realizovana u okviru programskih sadržaja manifestacije “Dani Ajvatovice”, a muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je poručio da je predmetno djelo značajno zbog utemeljenosti u onome što je klasično, ali primjenjivosti u onome što je savremeno.

Kako je muftija ocijenio, čitanje ovog tefsira može doprinijeti jasnijem razumijevanju Objave, a potom i prefinjenijem odnosu prema samom životu.

Objavljivanje ovog tefsira za samog autora predstavlja realizaciju učeničke želje i ambicije stare 30 godina.
Tokom pisanja ovog djela je konsultovan veliki broj savremenih islamskih učenjaka, te je analizirano mnogo klasične i savremene literature, na arapskom i drugim jezicima.

Tefsir je objavljen u četiri toma, na više od 2.200 stranica.

 

Čitano 176 puta

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Top