+38730522623

info@medresa.edu.ba

U Medresi upriličen prijem za direktore osnovnih škola SBK-a i ZDK-a

U četvrtak, 8. februara 2024. godine, u Elči Ibrahim-pašinoj medresi je upriličen prijem za direktore osnovnih škola sa područja Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

Goste su ispred Uprave Škole dočekali direktor dr. Kemal Avdagić, pomoćnik direktora za nastavu mr. Dževdet Šošić i pomoćnik direktora za internat mr. Safet Durguti.
Prijemu i ručku je prisustvovao i muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, koji se prigodnim riječima obratio prisutnima.

Direktor Medrese je u svom obraćanju poželio dobrodošlicu gostima, te se zahvalio na velikom odzivu na ovaj tradicionalni prijem i svečani ručak. Prisutne je upoznao sa odgojno-obrazovnim radom Medrese, te aktivnostima koje se provode na tom polju, kao i o materijalno-tehničkim uslovima rada.

Razgovaralo se i o međusobnoj saradnji i podršci koju Medresi pružaju osnovne škole, te o aktivnostima za upis u narednu 2024/25. školsku godinu. Direktor je spomenuo i projekte realizirane na polju infrastrukture, kao i one koje Medresa planira realizovati u narednom periodu.

Čitano 116 puta

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Top