Članak je filtriran: srijeda, 16 Novembar 2022

U ponedjeljak, 14. novembra 2022. godine, u zgradi Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, održano je takmičenje iz Bosanskog jezika i književnosti učenika medresa IZ u BiH, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta.

Domaćin takmičenja bila je Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu.

Na takmičenju su učestvovale Behram-begova medresa iz Tuzle, Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Medresa Osman-ef. Redžović iz Visokog, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Medresa Reis Džemaludin-ef. Čaušević iz Cazina, Medresa Gazi Isa-beg iz Novog Pazara i Medresa “Mehmed Fatih” iz Podgorice.

Elči Ibrahim-pašinu medresu predstavljali su: Amila Rubanović (4-D), Lejla Džaja (4-C), Emin Ramić (4-A) i Dženis Hodžić (4-B). U pratnji naših učenika bila je profesorica mr. Sanida Bjelopoljak, koja je u proteklom periodu učenike pripremala za ovo takmičenje.

Objavljivanje rezultata takmičenja i proglašenje pobjednika upriličeno je u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese. Rezultate takmičenja objavio je i proglasio pobjednike mr. Seid Eminović, šef odjela za srednje obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja iz bosanskog jezika učenika medresa IZ u BiH je ekipa Medresa “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” iz Cazina, drugoplasirana je ekipa Gazi Husrev-begove medresa a treće mjesto pripalo je učenicima Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika.

Nakon objavljivanja rezultata takmičenja, prisutnim takmičarima i njihovim mentorima se, ispred domaćina takmičenja, Gazi Husrev-begove medrese, obratio direktor dr. hfz. Mensur Malkić čestitavši im na postignutim rezultatima, nakon čega su uručeni pokloni za sve takmičare i njihove mentore.

Čestitamo našim takmičarima i profesorici Sanidi na uspjehu i postignutim rezultatima.

Objavljeno u Novosti

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Arhiva

« Novembar 2022 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Top