Članak je filtriran: utorak, 08 Novembar 2022

Takmičenje iz Engleskog jezika za učenike četvrtih razreda medresā Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održano je u Mostaru, a domaćin takmičenja bila je Karađoz-begova medresa.

Takmičenje je organizovala Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, 7. novembra 2022. godine. Tokom svečanog otvorenja Takmičenja obratili su se prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese i mr. Seid Eminović, šef Odjela za osnovno i srednje obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Takmičenju je pristupio 21 takmičar, tj. po tri predstavnika iz 7 medresa: Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika, Karađoz-begove medrese iz Mostara, Gazi Husrev-begove medrese iz Sarajeva, Behram-begove medrese iz Tuzle, Medrese „Osman ef. Redžović“ iz Visokog, Medrese „Mehmed Fatih“ iz Podogorice i Medrese „Džemaluddin ef. Čaušević“ iz Cazina.

Našu medresu su predstavljali učenici Keserović Ilma (4-D), Selimović Edin (4-B), Ibranović Muhamed (4-B), te Huskić Eldar (4-B). U pratnji naših učenika bila je profesorica Omerašević Jasmina, koja je u proteklom periodu učenike pripremala za ovo takmičenje.

Nakon svečanog otvorenja Takmičenja, takmičari su pristupili izradi testova, dok su profesori Engleskog jezika naših medresa održali aktiv. Nakon održanog aktiva, profesori su pristupili ispravljanju testova, te je uslijedilo i svečano zatvaranje Takmičenja.

U ekipnom plasmanu, najboljima su se pokazale sljedeće medrese:
1. mjesto Behram-begova medresa;
2. mjesto Medresa “Džemaluddin ef. Čaušević”;
3. mjesto Elči Ibrahim-pašina medresa i Gazi Husrev-begova medresa.

Uručene su nagrade i priznanja ekipnim i pojedinačnim pobjednicima Takmičenja, te priznanja profesorima Engleskog jezika naših medresa koji su pripremali učenike za Takmičenje.

Čestitamo našim učenicima-takmičarima i profesorici na ovom velikom uspjehu.

Objavljeno u Novosti

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Arhiva

« Novembar 2022 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Top