+38730522623

info@medresa.edu.ba

Najuspješniji učenici sa takmičenja "Pod nebom vedre vjere - Islam i Evropa u iskustvu Bosne" na prijemu kod Direktora Medrese

U srijedu, 18. januara 2023. godine, direktor Medrese, mr. Dževdet Šošić je upriličio prijem za učenike-takmičare naše Medrese koji su ostvarili zapažene rezultate na Prvom međunarodnom multimedijalnom takmičenju "Pod nebom vedre vjere-Islam i Evropa u iskustvu Bosne".

Na ovom takmičenju učestvovali su najbolji učenici srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji su na školskom takmičenju obezbijedili učešće na Prvom međunarodnom takmičenju.

Prijemu kod Direktora su prisustvovali i mentori učenika Samra Rustempašić-Brčić, predmetna profesorica iz Historije i profesor Abdullatif Muhamed.

Na prijemu je direktor Šošić uručio nagrade za zapažene rezultate na pomenutom takmičenju. Nagrade je obezbijedila Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH.

Učenice Fatima Kesten i Nadina Habibić su zauzele drugo mjesto u sveukupnom plasmanu, te su osvojile studijsko putovanje u Tursku, učenicima Edinu Selimoviću i Farisu Ramljaku je uručena nagrada od 500 KM , dok su novčanu nagradu od 250 KM dobili učenici hafiz Jusuf Šošić, Ajla Đulić i Muhamed Ibranović.

Direktor Šošić se zahvalio svim učenicima na učešću i zapaženom ostvarenom rezultatu na takmičenju, te im se još jednom zahvalio i što su kvalitetno predstavili Elči Ibrahim-pašinu medresu.

Čitano 274 puta Zadnji put promjenjen srijeda, 18 Januar 2023 19:19

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Top