+38730522623

info@medresa.edu.ba

Drugo mjesto na takmičenju iz Arapskog jezika

U ponedjeljak, 21. novembra 2022. godine, u Medresi “Osman ef. Redžović” u Visokom, održano je takmičenje iz Arapskog jezika učenika četvrtih razreda medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta.

Na takmičenju su učestvovale: Behram-begova medresa iz Tuzle, Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Medresa "Osman ef. Redžović" iz Visokog, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Medresa "Reis Džemaludin ef. Čaušević" iz Cazina i Medresa "Gazi Isa-beg" iz Novog Pazara.

Elči Ibrahim-pašinu medresu predstavljale su učenice: Aiša Hamzakadić (4-C), Amira Mehić (4-E) i Amila Hasić (4-E). U pratnji naših učenica bila je profesorica Lejla Porča, koja je u proteklom periodu učenice pripremala za ovo takmičenje.

U ekipnom plasmanu učenice Elči Ibrahim-pašina medrese su zauzele DRUGO mjesto, dok je u pojedinačnom plasmanu Aiša Hamzakadić (4-C) osvojila PRVO mjesto.

Zahvaljujemo se Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za organizaciju takmičenja i domaćinu Medresi “Osman ef. Redžović” iz Visokog na gostoprimstvu.

Čitano 254 puta

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Top