+38730522623

info@medresa.edu.ba

U Elči Ibrahim-pašinoj medresi održana Svečana akademija i defile 256. generacije maturanata

U Atriju Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku, u subotu, 20. maja 2023. godine, je održana Svečana akademija, kojom je ova odgojno-obrazovna ustanova ispratila 256. generaciju učenika i učenica.

Akademijom je ispraćeno 112 učenika i učenica, koji su se u toku četverogodišnjeg školovanja u Medresi osposobili za dalji nastavak školovanja, obogaćeni moralnim i radnim navikama, kao i stručnim i općim znanjem.

Čestitke učenicima i učenicama ove generacije, njihovim roditeljima, ali i profesorima, uputio je izaslanik reisul-uleme, mr. Nusret-ef. Abdibegović, muftija banjalučki.

- Dragi maturanti i maturantice, čestitam vam na uspjehu i vjerujem da znate da je čast biti učenik, maturant i svršenik Elči Ibrahim-pašine medrese. Želim da stečeno četverogodišnje iskustvo školovanja nosite s ponosom i dostojanstvom - naglasio je Abdibegović.

Kud god budete hodili govorite, kazujte, pričajte i prenosite ljudima da je vaša Medresa utemeljena na vjeri u Boga, ljubavi i dobru prema čovjeku.

Na Svečanoj akademiji proglašeni su učenik i učenica 256. generacije, Mehić Amira i Turudić Harun.

Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović uputio je čestitke, ali i poruke maturantima i maturanticama.

Govorio je i o poštivanju principa naše vjere, jer to znači sreća i zadovoljstvo na oba svijeta, a društvo će nam biti bolje, prosperitetnije, sretnije i zdravije.

Direktor Medrese, mr. Dževdet Šošić naglasio je kako Akademijom obilježavaju uspjeh Medrese, maturanata i maturantica, njihovih roditelja, Islamske zajednice te društva u cjelini.

- Mi danas našem društvu darujemo 112 mladih cvijetova, koji će u nastavku svog životnog puta, nadamo se, dati primjetan doprinos boljitku Zajednice i društva.

Ovo je od reaktiviranja rada Medrese najbrojnija generacija maturanata.

Zahvaljujem se i roditeljima na povjerenju kojeg ste nam ukazali dajući nam vaše kćeri i sinove u emanet, da ih odgajamo i obrazujemo te osposobimo za životna iskušenja i izazove - naglasio je direktor Šošić.

Tradicionalno, na Akademiji su uručene posebne zahvalnice i prigodni pokloni roditeljima koji su svoje troje djece dali na povjerenje Medresi, na odgoj i obrazovanje.

Nakon Akademije, upriličen je i defile maturanata i maturantica kroz grad Travnik.

Čitano 293 puta

logo new12

JU Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Telefon: +387 (0)30 548-550
Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Top